YTC Yakıt Tasarruf Cihazı
YTC cihazının, çalışması gözle de izlenebilir, çünkü sistem rejime girdiği andan itibaren yanma odasında ve baca çeperindeki kurum halindeki hidrokarbon kalıntılarında gözle görülür bir azalma yaşanır. YTC cihazı en fazla 15 gün içerisinde rejime girerek tasarruf sağlamaya başlayacaktır. Tesis kazan ve ısıl işlem makinalarında teknisyenlerimizce yapılacak olan inceleme testlerde YTC cihazının brülöre uygulanması ile minimum oranda sağlanabilecek tasarruf miktarı baştan tespit edilip, bu oran firmamızca taahhüt edilecektir.
YTC Manyetik Tasarruf Sisteminin Sağladığı Faydalar
YTC cihazı yakıt tesisatına monte edildikten sonra 15 gün içerisinde sistemi rejime ve ilerleyen periyodlarda, cihazın monte edildiği kazan brülör ve yakıt tipine bağlı olarak önceki periyodlara oranla %15 yakıt tasarrufu sağlar. YTC cihazı sisteme gelen yakıtın en ideal şartlar altında yanmasını sağlayacağı için baca gazı ölçüm değerlerinde ve dolayısıyla atmosfere atılan zehirli gaz miktarlarında önemli oranda düşüş sağlayarak çevreci kimliğini de kullanıcıların hizmetine sunacaktır.
YTC Manyetik Tasarruf Sisteminin Enerji Tüketimi
YTC cihazının yarattığı manyetik alan elektrik enerjisi kullanılarak sağlanmaktadır. Sistemi besleyen gün kaynağının kurulu gücü 60Wh 24V DC’dir. Bu güç tüketimi de yaklaşık 60 Wattlık bir ampülün güç tüketimi ile eşdeğerdir.
YTC Manyetik Tasarruf Sistemi Güvenlik Standartları
YTC cihazı, gaz emisyonu, elektrikli cihazları ve manyetik etkili cihazları ile ilgili tüm Avrupa Birliği (CE) güvenlik standartlarına uygunluk belgelerine sahiptir.
Güç Kaynağı: Cihaz çift elektrik izolasyon sağlayacak şekilde üretilmiştir. Minimum koruma seviyesi IP44 (CE standartı, EN 60529 ile uyumlu). Kullanılan bütün malzemeler yanmaya karşı dayanıklıdır.YTC Cihazı: İçerisinden yakıt geçtiğinden dolayı direkt ve endirekt temasa karşı 24V DC düşük voltajlı akım kullanarak IP67 seviyesinde (CE1 standartı, EN 60529 ile uyumlu) koruma sağlamakla beraber çift elektrik izolasyonu ile kombine bir koruma da sağlamıştır. Ağırlık olarak sistemi oluşturan malzemenin %94’ü yanmaz özelliktedir. Bağlantı borusu, her türlü yakıt tesisatında kullanılmaya uygun, mekanik olarak dayanıklı ve yakıt nakli sırasında ortaya çıkabilecek basınçtan daha fazla basınca dayanıklı tek parça paslanmaz çelikten imal edilmiştir. YTC cihazının yarattığı elektromanyetik etki yalnız bağlantı borusu iç cidarını etkilediği için, çift elektrik izolasyonu nedeni ile elektrikli parçalarla yakıtın teması söz konusu değildir.
Hidrocarbonlar Hakkında
Metan (CH4), hidrocarbon’ların en basiti olup, doğalgazın (yakıt) %90’ını oluşturur. Ve aynı zamanda hidrojenin en önemli kaynağıdır. Molekülü bir Carbon © ve dört Hidrojen (H) atomlarından oluşur, elektrik olarak nötrdür. Enerji bakımından ise hidrojen atomundan açığa çıkabilen en büyük miktardaki enerjidir. Mesela Oktanda, (c8 H18) karbon içeriği molekülün %84.2 oranındadır. Yandığında molekülün karbon payının meydana getirdiği ısı 12.244 BTU (her karbon pound başınadır). Öbür taraftan bakacak olursak oktanın %15.8’ini oluşturan hidrojen her hidrojen poundu başına 9.801 BTU meydana getirir. Bilinen en hafif temel element olan hidrojen, hidrocarbon yakıtlarının en önemli parçasını oluşturur. (Karbon ve az miktar kükürt, ve inert gazlardan başka). Pozitif (proton) ve negatif (elektron) yükü vardır. Yani dipol momenti bulunur. Kendi nükleus (çekirdek) spinlerinin karşılaştırmalı yerlerine göre dia magnetiktir ya da para manyetiktir. (magnetik alana karşı zayıf yada güçlü tepki). Böylece elementlerinin en basiti olduğu halde iki farklı çekirdekler iki farklı çekirdek spinler tarafından tanımlanarak, iki belirgin izometrik şekillerde bulunur, para ve ortho. Böylece çift dönüşlü seviyelerde bulunan para hidrojen molekülünde spinler paraleldir. Atomların yeri aynıdır. (clockwise, coincident) bu da para magnetik bir olaydır. Ve bir çok reaksiyonda katalizördür. Böylece spinlerin yerleşimi fiziksel özelliklere ve gaz molekülünün hareketine çok büyük etkisi vardır. Paralel spinler ortho hidrojeni aşırı derecede değişken yapar. Hatta ortho hidrojen para hidrojene göre daha çok tepki gösterir. Uzaya giden roketlerde kullanılan sıvı hidrojen yakıtı güvenlik açısından daha az enerjik, daha az uçucu ve daha az tepki gösteren par hidrojen halinde depolanır. Oysa roketin startı esnasında, ortho hidrojen hali daha yararlıdır. Çünkü yanma işlemini güçlendirir ve çabuklaştırır. Paradan orthoya dönüşmesini önlemek için H2 molekülünün spinleri arasındaki karşılıklı etkisinin enerjisini değiştirmek gerekir. 20 derecede (oda sıcaklığı) hidrojen % 75 para (değişmeyen) halindedir. Sadece sıvı hidrojen derecesini -235 dereceye indirdiğimiz zaman hidrojenin %99’u ortho hale dönüşür. Yani daha uçucu değişken olur. Açıkça görüldüğü gibi, hidrojen yakıtını bu denli düşük derecede tutarak artı yanma yeterliliğine ulaşmak çok pratik değildir. Ama 1950’li yıllarda Amerikalı roket bilim adamı Simon Ruskin, para hidrojenin magnetik bir etki ile daha yüksek enerjili ortho hidrojene çevrilebileceğini farketti (uygun bir manyetik alanı oluşturarak hidrojenin spin hallerini değiştirerek). Bu da atomun enerjisinin ve genel yakıt verimliliğinin değerini arttırıyordu. Zaten Ruskin’e bu buluşu için US Utulity Patenti (No: 328868) verildi.